Україна

В ОВА спростували захоплення Синьківки росіянами


В ОВА спростували захоплення Синьківки росіянами

Ситуація по Куп’янському напрямку є важкою, ворог там постійно атакує. Однак Синьківка – це “сіра” зона, росіяни її не контролюють.

Синьківка у Куп’янському районі залишається “сірою” зоною, де тривають бої, росіяни не контролюють населений пункт. Про це заявив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

“Вже півтора року вони періодично заявляють, що взяли Синьківку, підступають до Куп’янська. Потрібно розуміти, що ситуація по Куп’янському напрямку дійсно є важкою, ворог там постійно атакує великими силами. Однак Синьківка – це “сіра” зона. Так, ідуть атаки, але говорити, що вони взяли Синьківку, наразі не доводиться”, – зазначив голова ОВА.

За словами Синєгубова, евакуаційні заходи в районі посилено, з близько 25 населених пунктів планують евакуювати родини з дітьми. Йдеться про 245 дітей.

Як відомо, Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська нібито захопили Синьківку 30 серпня. 

Як заявили в американському Інституті вивчення війни (ISW), Росія планує захопити Курахове і Вугледар, щоб дозволити своїм військам швидше здобути тактичні переваги.

Нагадаємо, від початку доби на фронті відбулося 105 бойових зіткнень. Ворог найбільше атакує на Курахівському напрямку. Найгарячіші бої зараз тривають біля Красногорівки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − 3 =

Back to top button