Світ

Росія не зможе здійснити важливого прориву на Куп’янському напрямку – ISW


Аналітики звернули увагу на низьку якість і склад російських військ, що розгорнуті на цій лінії фронту.

Російські війська, попри активізацією дій на Куп’янському напрямку, що спрямована на спробу відтягнути резерви Сил оборони з критично важливих ділянок фронту не вдасться здійснити оперативно важливий прорив. Про це заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті.

Українські війська продовжували контрнаступальні операції на трьох ділянках фронту на тлі активізації російських наступальних операцій уздовж кордону Харківської та Луганської областей 17 липня, зазначають експерти.

Російські та українські джерела повідомили, що росіяни розпочали активні наступальні операції та просунулися в районі Куп’янська (між північно-східною Харківською та північно-західною Луганською областями) за останні кілька днів.

Аналітики вважають, що російські війська проводять наступальні операції на цій ділянці фронту, намагаючись скористатися тим, що українські сили зосереджені на інших ділянках фронту, і відтягти увагу українських резервістів від критично важливих районів території бойових дій. Мова про Бахмутський напрямок на Донеччині та західну частину Запорізької області, де українські війська проводять контрнаступальні операції.

Експерти зазначають, що низька якість і склад російських військ, що нині розгорнуті на цій лінії фронту завадить Росії досягти більш ніж тактично значущих успіхів або здійснити оперативно важливий прорив.

Українські так російські джерел, що нині відбувається перекидання сформованих з російських ув’язнених штурмових підрозділів Штурм-З на Куп’янський напрямок.

В ISW нагадали, що вони вже оцінювали погану оперативну ефективність підрозділів Штурм-З через низький моральний дух і дисципліну.

В Інституті зазначили, що Сили оборони продовжували контрнаступальні операції під Бахмутом, на південь від Великої Новосілки, та під Оріховим на заході Запорізької області протягом 17 липня.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що російські війська два дні поспіль активно наступають на Куп’янському напрямку.

Додамо, що українські захисники просунулися на одній з ділянок Бердянського напрямку фронту.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button