Україна

В ОП розповіли, що заважає “фіналізації” війни


В ОП розповіли, що заважає фіналізації війни

Необхідна офіційна зміна статусу Росії на терористичну державу та ізоляція її найвищого керівництва, зазначив Михайло Подоляк.

Прискоренню справедливої фіналізації війни України проти Росії заважають три основні проблеми. Про це написав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter в середу, 16 серпня.

За його словами, Росія навчилася обходити санкції і продовжує виробництво ракет. У якості рішення цієї проблеми Подоляк пропонує офіційну зміну статусу Росії на терористичну державу, або жорсткі вторинні санкції проти приватних посередників.

Другою важливою проблемою є постачання зброї в Україну. Радник глави ОП пропонує провести математичний аналіз обсягів оборонних систем Росії, складських і логістичних можливостей. А також передати Україні оптимальні обсяги далекобійних ракет, снарядів, систем розмінування, фронтових систем ПРО відповідно до потреб.

Також необхідна ізоляція найвищого керівництва Росії, що різко зменшить можливості для дипломатичного маневру та стане сигналом для нейтральних країн.

У якості рішення Подоляк пропонує відмову від будь-яких прямих комунікацій, ордери різних юрисдикцій на арешти за співучасть у скоєнні злочинів.

Раніше в ОП пояснили, чому Україна не може нині вести переговори з Росією. У Москві переконані у тому, що вони “мають право безкарно вбивати та паралельно казати про припинення вогню”, зазначив Михайло Подоляк.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button