Україна

В ОП розповіли про водопостачання у двох областях


В ОП розповіли про водопостачання у двох областях

Відновлюється централізована подачу води у місті Покров. Це буде відбуватися поступово, зазначив Олексій Кулеба.

У Дніпропетровській і Херсонській областях триває ліквідація наслідків підриву російськими агресорами Каховської ГЕС із приділенням особливої уваги населеним пунктам, які постраждали внаслідок обміління водосховища. Вже є перші результати, повідомив заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба у Telegram в неділю, 2 липня.

“Тримаємо на контролі ситуацію з водою в Нікопольському та Криворізькому районах. Проєкти, які втілювали весь цей час, вже дають результати. Відсьогодні відновлюємо централізовану подачу води в Покрові. Це відбуватиметься поступово, як того вимагає технологічний процес. Найближчі дні вміст хлору у воді буде перевищувати звичний. Вже через тиждень містяни зможуть отримати стабільну послугу водопостачання”, – написав Кулеба, коментуючи перебіг робіт у Дніпропетровській області.

Він зазначив, що в Нікополі система водопостачання працює на 30%. Попри ворожі обстріли триває відновлення та модернізація усієї системи. Протягом 5 днів планується відновити подачу води для всіх мешканців міста.

“Буде вода в кранах й в місті Марганець. На це потрібно трохи більше часу – вже монтується водопровід”, – зазначив Кулеба.

У Кривому Розі воду подають погодинно, триває будівництво магістрального водогону Інгулець-Південне – масштабний проєкт, який дасть змогу дати воду двом районам.

“Важливо, що в громади постійно підвозиться вода. У Дніпропетровську область уже доставили майже 13 тис. тонн води. Розгорнули 270 пунктів, де люди можуть її набрати”, – додав Кулеба.

Тривають роботи з відновлення водопостачання і в Херсонській області. Він визнав, що поки напружена ситуація з постачанням води у Милівській громаді, Нововоронцовській громаді та місті Берислав.

“Тривають роботи з якнайшвидного відновлення повноцінного водопостачання в районі. Людям щодня роздається бутильована вода – містяни вже отримали близько 40 тис літрів. Також протягом наступного тижня для Бериславщини буде встановлений мобільний фільтр для очистки води, потужністю до 30 тис літрів на добу”, – наголосив він.

У Херсоні, в мікрорайоні Острів централізоване водопостачання підключено для технічних потреб.

“Через кілька днів у кранах уже буде питна вода”, – пообіцяв Кулеба.

Він зазначив, що, крім ліквідації наслідків теракту на Каховській ГЕС, триває відновлення водопостачання і в Донецькій області. Там через постійні обстріли повноцінно не працює система водопостачання.

“Через зруйновану у травні дамбу Карлівського водосховища у місті Покровськ вода подається погодинно. Також організований постійний підвіз води людям. Відновлення водопостачання з Карлівського водосховища планується до середини липня”, – резюмував Кулеба.

Раніше повідомлялося, що в Україні будуть збудовані три ділянки водогону завдовжки 87 кілометрів для відновлення централізованого водопостачання міст і сіл, у яких виникли величезні проблеми з водозабезпеченням через підрив дамби Каховської ГЕС.

Кабінет міністрів уже виділив майже 2,5 млрд гривень на забезпечення водою південних регіонів України. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button