Україна

В ОП пояснили слова Зеленського про стан на фронті


В ОП пояснили слова Зеленського про стан на фронті

Сергій Никифиров закликав уважніше добирати слова, щоб не підтримувати деструктивні наративи.

Президент Володимир Зеленський не розцінює нинішню ситуацію на фронті як патову. Про це повідомив прессекретар глави держави Сергій Никифоров у Facebook в понеділок, 5 лютого.

“В інтерв’ю президента України італійському телеканалу RAI не йшлося про начебто “патову” ситуацію на фронті. Говорячи про підсумки літніх дій, Володимир Зеленський заявив, що їхня морська частина дала позитивний результат: Україна змогла відновити незалежний зерновий коридор, а от сухопутна частина операцій завершилася стагнацією. Ідеться конкретно про контрнаступальні дії на півдні”, – написав Никифоров.

Він наголосив, що це не дає права описувати загалом ситуацію на фронті як “патову”.

“Україна продовжить деокупацію своїх територій. У майбутньому закликаємо уважніше добирати слова, щоб не підтримувати деструктивні наративи”, – додав прессекретар.

Також Никифоров навів точну цитату Зеленського: “Я б сказав так: морська частина операції дала позитивний ефект – ми витиснули їхні кораблі, Росія втратила багато кораблів, а головне, вона втратила вплив у ЧМ, і ми вибудували “зерновий коридор”, незалежний від Росії. Тому ця частина, прагматична частина операції, яка впливала на економіку, на бюджет України, – ми її провели позитивно. Що стосується сухопутної лінії, ви праві і там стагнація. І це факт, тому що не вистачило дечого. Іноді ти думаєш, що ось ця дата, ось підуть уперед. Я вважаю, що з точки зору кількості відповідної амуніції були затримки. А затримки – це і є прорахунок. Але, чесно кажучи, ми ж не боремося просто з терористичною організацією – ми боремося з терористами, які є однією з найбільших армій у світі”.

Нагадаємо, в інтерв’ю італійському телеканалу RAI Зеленський повідомив, скільки відсотків території України окупувала Росія.

Також у цьому інтерв’ю президент не виключив відставку головкома Валерія Залужного.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button