Україна

В ОП оцінили можливу передачу касетних боєприпасів


В ОП оцінили можливу передачу касетних боєприпасів

Касетні боєприпаси матимуть надзвичайний психоемоційний вплив на російських окупантів, прогнозує Михайло Подоляк.

Постачання Україні касетних боєприпасів знизить боєздатність російських військ та вплине на моральний стан агресорів. Про це сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі для Reuters у п’ятницю, 7 липня.

“Безперечно, що передача Україні додаткових обсягів снарядів є дуже вагомим внеском у прискорення процедур деокупації. Особливо, якщо мова йде про касетні боєприпаси, які, безсумнівно, здатні мати надзвичайний психоемоційний вплив на і без того деморалізовані російські окупаційні угруповання”, – заявив Подоляк.

За його словами, зниження боєздатності та морального стану російських солдатів є “важливим компонентом, який може бути забезпечений цим типом боєприпасів”.

Подоляк підкреслив, що Україна потребує більше снарядів і боєприпасів. І подякував партнерам за “розуміння суворих реалій війни”.

Раніше у п’ятницю ЗМІ повідомили, що США прийняла рішення про передачу касетних боєрипасів Україні. Вони вперше увійдуть до нового пакету військової допомоги на загальну суму 800 млн доларів.

Німеччина виступила проти постачання касетних боєприпасів Україні

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button