Україна

В ООН надійшло 150 заяв від українців про зґвалтування солдатами РФ


В ООН надійшло 150 заяв від українців про зґвалтування солдатами РФ

Сексуальне насильство було скоєно “під дулами автоматів, у присутності членів сім’ї” як наслідки атаки Росії на Україну.

 
З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в ООН надійшло понад 150 звернень щодо випадків сексуального насильства, скоєного російськими військовими. Про це заявила спецпредставник генсека ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Праміла Паттен під час Другого саміту перших леді та джентльменів.
 
“Із 24 лютого ООН отримала понад 150 звинувачень у сексуальному насильстві, скоєному проти жінок, дітей та чоловіків. Це зґвалтування під дулами автоматів, у присутності членів сім’ї як наслідки атаки на Україну російськими військами”, – сказала Паттен у ході відеозвернення.
 
За її словами, про такий вид насильства дуже часто замовчують, тому “ми бачимо тільки верхівку айсберга”.
 
Нагадаємо, у Києві проходить Другий міжнародний саміт перших леді та джентльменів, ініційований дружиною президента України Володимира Зеленського Оленою.
 
До участі у події запрошені подружні пари іноземних лідерів, а також знаменитості, провідні світові експерти та високопосадовці, а сама подія транслюється більш ніж у 20 країнах світу.
 
Як повідомлялося, наприкінці травня Генеральна прокуратура України передала до суду першу справу про зґвалтування під час війни – за вбивство цивільного чоловіка та сексуальне насильство над його дружиною судитимуть солдата РФ Михайла Романова.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button