Україна

В областях України є відключення через спеку


В областях України є відключення через спеку

У вівторок максимальне споживання електроенергії на 5,4% перевищувало аналогічний показник понеділка.

Станом на ранок в Україні залишаються знеструмленими 528 населених пунктів через бойові дії і спеку. Про це повідомило Укренерго у середу, 10 липня.

Так, через бойові дії є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській і Херсонській областях.

З технічних причин знеструмлювалися споживачі у Дніпропетровській, Запорізькій і Сумській областях.

“Технічні причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі, а також є наслідками бойових дій у прифронтових регіонах”, – йдеться у повідомленні.

Сьогодні в регіонах цілодобово діють обмеження споживання. За прогнозом, з 10:00 до 13:00 буде діяти дві черги графіків відключень, в інші години доби – три черги. Споживання зростає через спеку. У вівторок, 9 липня, максимальне споживання на 5,4% перевищувало аналогічний показник понеділка.

Вчора увечері Укренерго залучало аварійне постачання від енергосистем Польщі та Словаччини. Сьогодні у вечірні години також планується залучати аварійне постачання з європейських країн для компенсації частки дефіциту енергії в системі та підтримки резервів.

У середу Україна імпортує електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини і Молдови загальним обсягом 28 487 МВтгод, з максимальною потужністю 1444 МВт.

Експорт не відбувається і не передбачається.

Раніше повідомлялося, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button