Україна

В МОЗ сказали, скільки медзакладів в Україні знищили росіяни


В МОЗ сказали, скільки медзакладів в Україні знищили росіяни

Найбільших втрат зазнали медзаклади у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях.

За понад 900 днів повномасштабної війни внаслідок атак російської армії пошкоджені 1646 українських медичних закладів та ще 215 повністю знищені. Про це у понеділок, 12 серпня, повідомили у міністерстві охорони здоров’я. 
 
“Росія продовжує атакувати українську цивільну інфраструктуру, у тому числі й медичну, а також тероризувати мирне населення. Ворог щодня бомбардує українські лікарні, поліклініки, пологові тощо, тим самим створюючи додаткове навантаження на систему охорони здоров’я”, – ідеться у повідомленні.

Найбільших втрат зазнали медзаклади у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях.

Як зазначили у МОЗ, наразі отримати вичерпну інформацію щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово захоплених РФ територіях неможливо.

Крім того, росіяни пошкодили 196, знищили 266 та захопили 125 автомобілів екстреної медичної допомоги.

В МОЗ зауважили, що працюють над відновленням української медичної інфраструктури. Зокрема, 530 об’єктів відновлені повністю та ще 355 – частково. Йдеться про медичні заклади на деокупованих територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо.

Найбільше обʼєктів відновили у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях. 

Як відомо, 8 липня росіяни завдали масованого удару по Україні. Однією з цілей стала лікарня Охматдит у Києві. У закладі загинуло двоє людей і 30 були поранені, серед них 10 дітей.

СБУ встановила, що росіяни атакували лікарню ракетою Х-101. Було оприлюднено відео цієї атаки.

Тим часом у Кремлі брешуть, що не атакують цивільні об’єкти в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven − seven =

Back to top button