Україна

В Мар’їнці та Авдіївці загострення – Міноборони


В Мар їнці та Авдіївці загострення - Міноборони

Росіяни вже понад рік не можуть захопити і Авдіївку, і Мар’їнку, а за час боїв “фактично стерли з лиця землі ці два населені пункти”, зазначила Ганна Маляр.

Росіяни збільшили кількість обстрілів і штурмів в районі міст Мар’їнка та Авдіївка Донецької області. Ситуація там загострилась, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону у середу, 13 вересня.

“Якщо говорити про схід, то у нас загострилася ситуація в Мар’їнці та Авдіївці. Росіяни збільшили там кількість обстрілів. Більше того, вони почали там штурми”, – заявила вона.

Маляр нагадала, що росіяни вже понад рік не можуть захопити і Авдіївку, і Мар’їнку, а за час боїв “фактично стерли з лиця землі ці два населені пункти”.

“Наразі ми бачимо, що вони ще й штурмувати почали, тобто не полишають планів”, – додала заступниця міністра.

За її словами, на Куп’янському та Лиманському напрямках фіксується деяке зниження активності противника. Кількість боїв там значно зменшилася, росіяни збираються з новими силами.

“На Бахмутському напрямку в нас стабільно є успіхи. Ми дуже поступово, але впевнено просуваємося там уперед. Основні бої всі знають – Курдюмівка, Кліщіївка, Андріївка”, – нагадала вона.

Маляр повідомила, що і на півдні триває просування підрозділів ЗСУ.

“Ми зміцнюємося на рубежах. Але якщо говорити про звільнені населені пункти, то росіяни так просто не хочуть здаватися. У районі Роботиного, наприклад, тривають дуже серйозні бої”, – констатувала вона.

Нагадаємо, з початку контрнаступу у червні ЗСУ звільнили понад 300 кв. км території на півдні і сході України.

Нацгвардійці знищили російський танк Т-90 Прорив

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button