Україна

В Києві патрульна поліція пригадала старі часи і “жебракує” біля базарів


В Києві патрульна поліція пригадала старі часи і жебракує біля базарів

Романтичні часи “нової людяної поліції” в Україні, схоже, остаточно пройшли: патрульні пригадують старі добрі брудні схеми поповнення бюджету за рахунок необережних громадян.

В Києві патрульні поліцейські на велосипедах вирішили провести рейд з виявлення порушників правил паркування у промисловій зоні на околиці міста – на вулиці Електротехнічній (Троєщина).

Вочевидь, в самому місті вже всіх порушників збороли і забезпечили цілковитий правопорядок. Місце обрали безпомилково: овочевий базар, куди люди приїздять за свіжими овочами-фруктами. Чи співпадіння, чи ні, але гостьова парковка базару повністю перекрита фурами з кавунами, тому покупці паркуються на узбіччі поруч, де намальовано полосу громадського транспорту (яка, до речі в 50-100 метрах від парковки все одно повністю перекрита тими ж фурами). І ось тут з’являються копи і починають “наповнювати бюджет”. Їм не заважають “боротись зізлочцями” ані відсутність інших місць для паркування, ані аномальна спека в +38, ані те, що полоса все одно перекрита фурами (до яких, схоже, у копів претензій нема). Був “обілечений” навіть водій з перебинтованою рукою, якому, вочевидь, було нелегко нести торби з покупками.

Прохання до борців за законність “ви ж можете просто оголосити людям усне попередження з урахуванням умов – у вас є така форма покарання” ні до чого не привело. Сумнівів у невипадковості “рейда” і обрання місця не лишилося. Також стало остаточно зрозуміло, нащо їм видали велосипеди.

До речі, на питання, чи не соромно використовувати такі брудні методи виконання планів при несінні служби, один з копів чесно відповів, що ні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець звернувся до керівництва Національної поліції й Державного бюро розслідувань із закликом розслідувати факт порушення поліцейськими прав і свобод людини.

На дорогах збільшили кількість радарів TruCAM

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − thirteen =

Back to top button