Україна

В Криму після звільнення півострова вирощуватимуть канабіс


В Криму після звільнення півострова вирощуватимуть канабіс

Ідея виникла в учасників саміту Кримська платформа рік тому, коли вони працювали над стратегією економічного відновлення півострова після його повернення до складу України.

Після того як Україна звільнить півострів Крим від російських окупантів, там можуть почати вирощувати медичний канабіс у разі його легалізації в країні. Про це у четвер, 13 липня, заявила представниця президента України в АРК Таміла Ташева у себе на сторінці у Facebook.

Вона наголосила, що представництво президента спільно з Київською школою економіки, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Центром оборонних стратегій напрацювало стратегію розвитку Криму після його звільнення. Згідно з планом розвитку регіону, там планують вирощувати медичний канабіс. 

За її словами, ідея виникла ще минулого року під час роботи над стратегією економічного відновлення півострова на саміті Кримська платформа.

“Вирощування медичного канабісу в окремих регіонах Криму (після його легалізації в Україні). Також сприяння виробництву медичних засобів на основі канабісу та експорту його в інші країни, де цю речовину легалізовано”, – повідомила про плани влади Ташева.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада схвалила легалізацію медичного канабісу. Відповідний законопроект №7457 було підтримано у першому читанні.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button