Україна

В Ізраїлі і Газі загинули 19 українців – посол


В Ізраїлі і Газі загинули 19 українців - посол

Попит на евакуацію з Ізраїля серед вже почав знижуватися, натомість бажаючих покинути сектор Газа зростає, зазначив Євген Корнійчук.

Одна громадянка України загинула в Секторі Гази в ніч на четвер. Про це 19 жовтня повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону.

“За ніч наші активісти підтвердили загибель однієї громадянки України в Секторі Гази. Її персональні дані також встановлено”, – заявив він.

Корнійчук спростував інформацію про 23 загиблих українців, про що вчора повідомив посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський.

“У нас підтверджена інформація про 18 загиблих, не 23 – ця інформація не відповідає дійсності. Ми все одно залишаємося на другому місці (за кількістю своїх загиблих – ред.) після американців, незважаючи на те, що не 23, а 18 – це сумна історія”, – сказав Корнійчук.

Дипломат розповів, що сьогодні має бути четвертий евакуаційний рейс з Ізраїлю. Вже евакуйовано близько 450 громадян України і попит вже почав знижуватися.

В нас уже зареєстровано на цю хвилину близько 80 громадян, загалом там 100-150 квитків… Ми інформацію точнішу знатимемо ближче до вечора”, – сказав він.

Літак полетить до Румунії, де евакуйованим за необхідності буде надано готель або супровід до кордону.

Натомість ситуація з евакуацією українців із сектора Гази ускладнюється, зазначив дипломат.

“У нас уже в списку на евакуацію кількість людей перевищила 300, зараз 308, але вона збільшується постійно, і я думаю, що може підійти до позначки 400 протягом наступних дня-двох. Сподіваюся, що все-таки евакуація розпочнеться”, – додав Корнійчук.

Нагадаємо, 18 жовтня Міністерство закордонних справ Ізраїлю оновило дані про загиблих та зниклих безвісти громадян інших держав після нападу ХАМАС. У цьому списку 23 українці.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button