Україна

В ISW оцінили просування ЗСУ під Бахмутом


В ISW оцінили просування ЗСУ під Бахмутом

ЗСУ просунулися на відстань до 10-12 кілометрів від основної лінії оборони росіян на Бердянському напрямку.

ЗСУ 28 липня проводили контрнаступальні операції щонайменше на 3-х ділянках фронту і просунулися вперед під Бахмутом. Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що один з російських “воєнкорів” заявив 28 липня, що українські сили просунулися вперед біля Курдюмівки та Андріївки. Російські “воєнкори” також стверджували, що українські сили продовжують наземні атаки вздовж кордону Донецької та Запорізької областей біля Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки) та Урожайного (9 км на південь від Великої Новосілки), а деякі “воєнкори” визнали, що українські сили захопили Старомайорське.

За даними українського джерела, ЗСУ просунулися на відстань до 10-12 кілометрів від основної лінії оборони росіян на Бердянському напрямку.

Разом з тим, російські воєнні блогери стверджують, що війська РФ відбили українські наземні атаки біля Роботиного (10 км на південь від Оріхова), Вербового (17 км на південний схід від Оріхова) та П’ятихаток (25 км на південний захід від Оріхова) у західній частині Запорізької області.

Нагадаємо, російські окупанти протягом 28 липня втратили на Таврійському напрямку вбитими і пораненими понад дві роти військовослужбовців.

Знайшли слабке місце. Хід контрнаступу ЗСУ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button