Цікаве

Стало відомо, що “супутник Притули” дасть Україні

Стало відомо, що супутник Притули дасть Україні

Супутник ICEYE робить зйомку у будь-який час доби та за будь-якої погоди

Один знімок може охопити площу до 225 квадратних кілометрів – це можна порівняти із сукупною площею київського лівобережжя.

 
Супутник ICEYE, який купив для України фонд Сергія Притули, пролітає над країною двічі на добу. Один знімок може охоплювати територію до 225 квадратних кілометрів. Про це повідомила компанія EOS Data Analytics, засновником якої є бізнесмен Макс Поляков, залучений до підготовки укладення угоди.
 
Зазначається, що супутник пролітає над територією України двічі на добу, а іншим часом наша країна зможе отримувати фото з інших супутників ICEYE, які щодня пролітають над українською територією.
 
Поляков зазначив, що роздільна здатність приладів супутника становить 0,5-1 метр на піксель, залежно від площі охоплення знімка. Один знімок може охопити площу до 225 квадратних кілометрів – це можна порівняти із сукупною площею київського лівобережжя.
 
Супутник працює на сонячно-синхронній орбіті. За добу він здійснює 15 обертів навколо Землі і рухається зі швидкістю 7,5 км за секунду. Супутник перебуває на висоті 500-600 км. над поверхнею Землі.
 
Завдяки придбанню супутника ICEYE Україна отримуватиме фото з моменту фотографування за кілька годин.
 
Нагадаємо, що за гроші, які українці збирали на Байрактар, волонтер Сергій Прітула купив супутник. За його словами, були переговори з Міністерством оборони України, після було прийнято рішення придбати супутник.
 
Як повідомлялося, супутники ICEYE, один з яких купив фонд Сергія Притули, можуть сканувати об’єкти на Землі у будь-яку погоду та у будь-який час доби.
 
На донати українців купили супутника. Реакція мережі
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button