Україна

В Херсоні затримано поплічника гауляйтера Сальдо


В Херсоні затримано поплічника гауляйтера Сальдо

Прислужник державного зрадника після звільнення міста “заліг на дно”, з надією уникнути правосуддя.

Служба безпеки затримала чергового колаборанта, що співпрацював з РФ при тимчасовій окупації Херсона. Зловмисник під час затримання намагався втекти від правоохоронців: втік з будинку через “таємний” вихід і сховався у підвалі сусіднього помешкання. Про це СБУ повідомила на своєму Telegram-каналі в п’ятницю, 19 липня.

“Зловмисником виявився 55-річний керівник однієї з районних організацій міської Спілки ветеранів Афганістану. Після захоплення обласного центру він добровільно запропонував рф свою допомогу у війні проти України. Тоді він став “правою рукою” очільника “департаменту зовнішніх зв’язків та внутрішньої політики” місцевої окупаційної адміністрації РФ”, – ідеться в повідомленні.

Колаборант увійшов до пулу псевдоактивістів гауляйтера Сальдо, що виступали на підтримку Кремля нібито “від імені пересічних людей та громадських організацій”. Зокрема, слідство встановило, що в липні 2022 року зловмисник був одним з головних учасників проросійського “форуму”, де він закликав “приєднати” регіон до складу РФ. Кремлівські пропагандисти подали виступ фігуранта як “спільну позицію” місцевої громади.

Після звільнення Херсона колаборант “заліг на дно”, надіючись уникнути правосуддя. Проте контррозвідники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

Мовно-лінгвістична експертиза підтвердила факти інформаційно-підривної діяльності колаборанта. Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за статтею Колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Зловмиснику тепер загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Нині він перебуває під вартою.

Як ми вже писали, Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборанта Назара Шкіля – іподиякона так званої “Херсонської єпархії РПЦ” на тимчасово окупованій частині регіону.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten + twenty =

Back to top button