Події

Інформував ворога про випускників льотного вишу, які наразі у складі ЗСУ борон…

Інформував ворога про випускників льотного вишу, які наразі у складі ЗСУ боронять Україну – підозрюється житель Бердянська

???? За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

???? За даними слідства, житель Бердянська, у минулому випускник українського військового льотного училища, після окупації країною-агресором міста прийняв рішення взяти участь у проведенні підривної діяльності проти України.

???? Щоб передавати ворогу дані про сили оборони України, підозрюваний ініціативно встановив зв’язок із колишнім одногрупником, який є одним із командирів 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку у складі повітряних сил рф з дислокацією у селищі Шайківка.

???? Військовослужбовці саме цього авіаполку підозрюються у причетності до обстрілів багатоповерхівки у Дніпрі та торговельного центру в Кременчузі.

???? Підозрюваний збирав відомості про колишніх однокурсників та інших випускників льотного вишу, які наразі протидіють військовій агресії у складі ЗСУ, або є офіцерами запасу.

???? Зібрані щодо них анкетні дані, номери мобільних телефонів, місця їх перебування та несення служби передавав через месенджери. Ця розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки вогневого ураження пунктів базування Повітряних сил ЗСУ.

???? Спеціальне досудове розслідування – СБУ.

Більше

Back to top button