Україна

В ГУР пояснили, чому в РФ не оголошують масову мобілізацію


В ГУР пояснили, чому в РФ не оголошують масову мобілізацію

Голова комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов заявив, що мобілізовані не повернуться додому, доки триває війна. Це розлютило патріотично налаштовану громадськість.

Влада Росії боїться офіційно оголошувати масову мобілізацію через побоювання протестів. Про це у неділю, 15 жовтня, заявив представник ГУР Андрій Юсов в ефірі каналу “Ми Україна”.

У той же час, він підкреслив, що мобілізацію в РФ не припиняли і людей продовжують гнати на війну. 

Представник розвідки підкреслив, що йдеться про десятки тисяч людей на місяць.

“Машину готують до нових хвиль мобілізації. Юридично законодавство та повноваження репресивних органів збільшуються таким чином, щоб у будь-який момент несподіване оголошення рішення про нову хвилю мобілізації не могло зустрітися з відчутним опором”, – сказав представник ГУР.

Він зазначив, що як би диктатура не ставилася до громадського бунту, але у Кремлі його бояться, так само, як росіяни бояться самої мобілізації. 

“Бояться, що забиратимуть людей з вулиці. Так зараз роблять на окупованих територіях України. Зокрема, на Донбасі”, – заявив Юсов.

Кремль намагатиметься мінімізувати непопулярні політичні кроки під час підготовки до виборів президента РФ, тому, ймовірно, не проводитиме нову хвилю мобілізації до березня 2024 року.

Мобілізація у РФ: що задумали в Кремлі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button