Україна

CNN назвало причину останніх повітряних атак РФ


CNN назвало причину останніх повітряних атак РФ

Росіяни намагаються відтермінувати початок українського контрнаступу, однак, їхні атаки можуть піти на користь Україні.

Росія ймовірно здійснює масштабні повітряні атаки по Україні розраховуючи змусити Київ відкласти початок контрнаступу. Про це з посиланням на американського чиновника, обізнаного з ситуацією, повідомляє CNN.

Видання зазначає, що останнім часом російські війська почали витрачати більше снарядів, ніж зазвичай. Таким чином ворог намагається перенаситити і заплутати українську протиповітряну оборону.

Джерело видання зауважило, що РФ здійснила масштабніші повітряні атаки по Україні одночасно з кількох напрямків. Окупанти цілили по центрах управління в Києві та інших важливих місцях.

“Росія, можливо, почала масштабні атаки, намагаючись змусити Україну відкласти свій довгоочікуваний контрнаступ, сказав чиновник. Але Україна змогла витримати атаки, перехоплюючи високий відсоток ракет і безпілотників  за допомогою ешелонованої протиповітряної оборони, наданої західними країнами”, – йдеться у матеріалі.

При цьому зазначається, що подібні атаки можуть навіть піти на користь Україні, адже Росія витрачає обмежені запаси високоточних снарядів.

Нагадаємо, 16 травня Київ пережив восьмий повітряний напад з початку травня. Росіяни здійснили комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням БПЛА, крилатих та балістичних ракет. 

Ворог випустив по Україні 18 ракет, шість ударних дронів та три БПЛА-розвідники – усі вони були збиті.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button