Україна

В ГУР не можуть підтвердити загибель Пригожина


В ГУР не можуть підтвердити загибель Пригожина

Українська розвідка не впевнена в загибелі ватажка ПВК Вагнер Євгена Пригожина внаслідок авіакатастрофи.


Головне управління розвідки Міністерства оборони України може підтвердити смерть командира ПВК Вагнер Дмитра Уткіна в авіакатастрофі 23 серпня. Втім, підтвердження загибелі ватажка Євгена Пригожина потребує дещо більше часу. Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив представник ГУ Андрій Юсов.
 
“Наразі на 100% ми можемо говорити про підтверджену загибель Уткіна і ще деяких пасажирів. Щодо Пригожина, скажімо так, наразі ще не всі питання закриті. Що стосується організаторів, подумаймо, кому це ще може бути вигідно? Я думаю, що тут, в принципі, все достатньо очевидно”, – сказав він.
 
Представник розвідки пояснив, що для підтвердження смерті Пригожина “треба ще деякий час зачекати”.

Зокрема відповідаючи на питання, чи може ватажок ПВК Вагнер теоретично десь з’явитись, Юсов наголосив на важливості оперування підтвердженими даними.
 

Нагадаємо, 23 серпня у Тверській області РФ впав літак із 10 людьми на борту, серед яких значився і Пригожин з командуванням ПВК Вагнер. Всі вони загинули. Лише 27 серпня смерть Пригожина офіційно підтвердили.

Засновника ПВК Вагнер поховали на одному з кладовищ Санкт-Петербурга 29 серпня. Окрім родичів на церемонії поховання присутні були лише найближчі друзі.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button