Україна

В ДПСУ заявили, що не закривали кордони для чоловіків-інвалідів


В ДПСУ заявили, що не закривали кордони для чоловіків-інвалідів

Прикордонники в кожному випадку ретельно вивчають документи, які б давали підстави для виїзду людини.

У Державній прикордонній службі України запевнили, що правила перетину кордону для людей із інвалідністю ІІІ групи не змінювалися, попри чутки в соціальних мережах. Про це у суботу, 30 грудня, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в коментарі Центру протидії дезінформації.

Він наголосив, що пропуск громадян через кордон здійснюється відповідно до чинного законодавства, зокрема й до Правил перетину кордону для громадян України, що затверджені постановою уряду № 57 і визначають умови перетину кордону на час дії воєнного стану, особливо для чоловіків-громадян України, яким узагалі обмежено виїзд.

Демченко зазначив, що прикордонники в кожному випадку ретельно вивчають документи, які дають підставу для виїзду людини за кордон.

“Люди часто намагаються спекулювати умовами перетину кордону, прямуючи, наприклад, з іншою метою або використовуючи підроблені чи фіктивні документи”, – наголосив він.

Він додав, що зважаючи на те, що ДПСУ неодноразово виявляла підробки документів, повʼязаних з багатодітством, інспектори можуть перевіряти цю умову виїзду чоловіків, зокрема за документами з територіальних центрів комплектування.

“Це може бути витяг з протоколу ТЦК про прийняте рішення про відстрочку або запис про відстрочку в військовооблікових документах”, – пояснив Демченко.

Він додав, що лише з початку року на кордоні відмовили у виїзді майже 50 тисячам українських громадян, які не відповідали умовам пропуску, а також викрили три тисячі підроблених документів.

Нагадаємо, до Верховної Ради внесли законопроєкт про мобілізацію. Він має на меті зміни у процедурі мобілізації, військовій службі та запроваджує можливість часткового звільнення чи перепочинку для чинних військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button