Україна

В аптеках можуть почати вакцинувати від коронавірусу

Вакцинацію проти коронавірусу можуть запустити в українських аптеках. Поки опрацьовують нормативні моменти. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

Наразі ця ідея знаходиться на етапі розробки, сказал генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Роман Родина в ефірі телеканалу “Дом”.

“Зараз ми опрацьовуємо питання вакцинації в аптеках. Тут остаточного рішення поки немає, але опрацьовуються саме нормативні моменти, яким чином це можна дозволити, щоб можна було вакцинуватися навіть в аптеках. Тим більше, у нас буде сезон грипу, і вакцинація від грипу також буде актуальна восени”, – зазначив він.

У Києві зробити щеплення вже можна в мінівакцинаційних центрах кожні вихідні. Усього підготували 21 такий пункт. Вони розташовані на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги районів міста.

18 липня в Україну доставили американську вакцину Moderna. Більше 2 млн доз препарату надали через глобальний механізм COVAX.

Moderna – це мРНК-вакцина, яка потребує особливих умов транспортування та зберігання. Ця вакцина потребує температури від -50°C до -15°C. Для повного курсу вакцинації цим препаратом потрібно отримати дві дози.

Back to top button