Україна

Уряд звільнив сільських ФОПів від використання касових апаратів – 1News

Однак сільські ФОПи мають встановити касові апарати, якщо вони займаються продажем продукції підакцизних груп


Фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів звільнив підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю у селах та селищах, від обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) або програмних РРО. Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев із посиланням на відповідне розпорядження Кабміну.

“Селища, як і села, вивели з-під обов’язкової фіскалізації. Відповідну постанову ухвалено КМ. Встановлення ФОПами РРО у селах та селищах не є обов’язковим”, – написав Гетманцев.

Однак існує виняток: сільські ФОПи мають встановити касові апарати, якщо вони займаються продажем продукції підакцизних груп.

Також касовий апарат у селі знадобиться при перевищенні граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів чи послуг. Він становить 167 розмірів мінімальної заробітної плати на один структурний відокремлений підрозділ (пункт продажу товарів).

1News за темою: Оприлюднено правки до закону про касові апарати для ФОПів: Що хочуть змінити

Нагадаємо, з 1 січня ФОПи зобов’язані використовувати РРО або ПРРО, якщо вони отримують платежі готівкою або платіжними картками. В іншому випадку на них чекає штраф – 100% від ціни першого проданого без реєстратора товару та 150% за кожен наступний. Виняток – перша група ФОП.


Раніше повідомлялося, що народний депутат від “Слуги народу” Данило Гетманцев спростував заяву голови Верховної Ради Руслана Стефанчука про те, що до кінця року ФОПів звільнять від штрафів за відсутність касових апаратів. Суму штрафів лише тимчасово знизять.


Джерело

Back to top button