Україна

Уряд запропонував нове джерело фінансування виробництва зброї в Україні


Уряд запропонував нове джерело фінансування виробництва зброї в Україні

Кабмін подав до парламенту законопроект що передбачає спрямування військового ПДФО на виготовлення озброєння.

Український уряд запропонував спрямувати на виробництво дронів, озброєння та боєприпасів військовий податок на доходи фізичних осіб (ПДФО). Про це мовиться в повідомленні прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, яке він опублікував у Telegram.

За його словами, Кабмін уже подав відповідний законопроект щодо військового ПДФО.

Він також нагадав, що за час повномасштабного вторгнення доходи місцевих бюджетів від ПДФО збільшилися у вісім разів. У 2023 році, згідно з прогнозами, доходи становитимуть 96 млрд гривень, на противагу 2021 року, коли вони складали близько 12 млрд гривень.

“Наші Сили безпеки та оборони потребують більшого ресурсу. Урядовий законопроект дозволить залучити 25,8 млрд грн цього року та 93,7 млрд грн наступного на додаткові закупівлі дронів та на збільшення виробництва власного озброєння”, – наголосив глава уряду.

Понад 200 млрд гривень, що вже накопичені на рахунках місцевих бюджетів та бюджетних установ залишаться у розпорядженні місцевої влади. Тому тим громадянам, яким бракуватиме коштів, держава надасть базову та залишить реверсну дотацію.

Таким чином, ресурс бюджетів на місцях у 2024 році буде на 75 млрд грн більше, ніж був, резюмував Шмигаль.

Нагадаємо, в Україні допустили до експлуатації в армії вітчизняний ударний FPV-дрон KH-S7, який призначений для ураження різноманітних рухомих та стаціонарних наземних цілей.

Як відомо, в Україні вже три державні оборонні заводи почали виробництво FPV-дронів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button