Україна

Уряд виділив мільярди на забезпечення півдня водою


Уряд виділив мільярди на забезпечення півдня водою

Розпочинається будівництво нових магістральних водогонів, проводиться оцінка збитків та формується список постраждалих громад, зазначив Денис Шмигаль.

Кабінет міністрів уже виділив майже 2,5 млрд гривень на забезпечення водою південних регіонів України. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду у вівторок, 13 червня.

“Уряд України вже виділив майже 2,5 млрд гривень, аби забезпечити південь нашої країни водою. Розпочинаємо будівництво нових магістральних водогонів, проводимо оцінку збитків та формуємо список постраждалих громад, забезпечуємо підвезення питної води, готуємо рішення про виплати постраждалим українцям”, – розповів Шмигаль.

За його словами, Кабмін ухвалив розпорядження щодо необхідності з боку місцевої влади Херсонщини організувати роботи з обстеження пошкоджених будівель і споруд.

“Мають працювати спеціальні комісії та достатньо людей, щоб швидко обстежити руйнування, а також мають бути проведені розрахунки для подальшого відновлення житла людей”, – додав прем’єр.

Нагадаємо, вночі 6 червня росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС, що викликало масштабне затоплення територій на півдні України та завдало значних екологічних, економічних та гуманітарних збитків нашій державі.

Пізніше в уряді назвали суму, необхідну на відновлення Каховської ГЕС та супутні роботи.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button