Цікаве

Дієтолог розкрив секрет курячого бульйону при застуді

Курячий суп, чай з лимоном, молоко з медом та інші антипростудні страви мають велику популярність серед людей, які довіряють таким народним засобам. Курячий бульйон справді корисний і поживний, він покращує апетит, благотворно впливає на шлунок та нормалізує травлення.

Доцент кафедри дієтології та нутриціології Дейтонського університету Колбі Теман зазначає, що позитивний ефект курячого супу на хвору людину пояснюється особливим смаком страви. До його складу входять амінокислоти, що є будівельним матеріалом білків. Амінокислота глутамат міститься у продуктах із так званим смаком умами. Він присутній не тільки у м’ясі птиці, а й у сирі, грибах і навіть соєвому соусі.

За словами дієтолога, багато його пацієнтів із захворюваннями верхніх дихальних шляхів часто відмовляються від їжі або починають їсти менше. Але за відсутності харчування організм не отримає ні корисних мікроелементів, ні сил для боротьби з інфекцією. Коли пацієнтам приносять курячий бульйон, у них покращуються настрій та апетит. У цьому полягає головний секрет цієї страви.

Крім того, смак умами в курячому супі підвищує апетит, сприяє правильному засвоєнню поживних речовин та налаштовує травний тракт на швидке та легке засвоєння білка. Це допомагає полегшити дискомфорт у сфері шлунково-кишкового тракту, адже при деяких респіраторних захворюваннях пацієнти стикаються з розладами травлення.

Нові дослідження доводять користь курячого бульйону у боротьбі із запальними процесами в організмі. Інгредієнти страви знижують кількість білих кров’яних тілець, які потрапляють у уражені запаленням тканини. Це теж сприяє швидкому та ефективному одужанню.

Нутриціолог порадив використовувати натуральні супи на курячому бульйоні та овочах, а не консервовані аналоги цієї страви. Так організм отримає більше поживних речовин під час боротьби із вірусом.

Навіть сам по собі процес вживання такого супу сприятливо впливає і на дихальні шляхи, тому що тепла рідина та вдихання парів сприяють розпушенню густого слизу та розслабленню пазух носа. У страву можна додавати натуральні спеції та трави, які теж наситять організм вітамінами та мікроелементами.

Домашній суп на курячому бульйоні стане ідеальним доповненням до противірусних препаратів. Не варто думати, що у разі грипу чи пневмонії вас вилікує один курячий суп. Але він допоможе відновити сили імунної системи та зменшити запалення.

А ось лимони та мед, попри загальну думку, малоефективні при респіраторних захворюваннях. І той, і інший інгредієнт люди здебільшого вживають для смаку. Щоб отримати явний ефект від вітаміну С, що міститься в лимоні, або медових мікроелементів, потрібно з’їсти велику кількість цих продуктів

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − 8 =

Back to top button