Україна

Уряд виділив кошти на експериментальний проєкт з відновлення


Уряд виділив кошти на експериментальний проєкт з відновлення

Йдеться про відновлення низки населених пунктів у прифронтових регіонах – Ягідне на Чернігівщині, Посад-Покровське на Херсонщині, Циркуни на Харківщині, Тростянець на Сумщині.

Кабмін ухвалив рішення про виділення 2,7 млрд грн на експериментальний проєкт з відновлення низки населених пунктів у прифронтових регіонах. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну 13 серпня, передає Урядовий портал.

“На минулому засіданні в Чернігівській області доручив Міністерству інфраструктури невідкладно опрацювати питання виділення 2,7 млрд грн на експериментальний проєкт з відновлення низки населених пунктів у прифронтових регіонах … Сьогодні вже ухвалюємо безпосереднє рішення про виділення цих коштів, що прискорить комплексну відбудову цих громад для якнайшвидшого повернення людей та розвитку локальної економіки”, – зазначив він.

Йдеться про Ягідне на Чернігівщині, Посад-Покровське на Херсонщині, Циркуни на Харківщині, Тростянець на Сумщині.

Шмигаль додав, що іншою постановою уряд залучить до реалізації експериментальних проєктів ОВА як замовників будівництва.

“Також сьогодні оновлюємо Стратегію державного регіонального розвитку на 2021-2027 роки. Актуалізуємо її, враховуючи виклики війни та рекомендації Європейського Союзу”, – заявив  він.

За словами прем’єра, серед цілей уряду – створення умов для повернення українців додому, відновлення й розбудова інфраструктури, інтеграція українських захисників до соціуму громад, підвищення інституційної та фінансової спроможності органів місцевого самоврядування, синхронізація політики регіонального розвитку та інші галузеві політики.

Шмигаль зауважив, що на основі оновленої Стратегії регіони готуватимуть власні стратегічні документи. Зі свого боку Кабмін і профільне міністерство допомагатимуть.

Раніше повідомлялося, що в Україні на відновлення доріг в прифронтових областях з бюджету спрямують 2,38 млрд гривень.

В Мінфіні назвали суму необхідну на відновлення України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + two =

Back to top button