Україна

Уряд спростив призначення субсидій


Уряд спростив призначення субсидій

Спрощується взаємодія між ОСББ та Пенсійним фондом, який їх нараховує. Прибирається зайва бюрократія.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду заявив, що Кабінет міністрів спростив призначення субсидій, прибравши зайву бюрократію у взаємодії між Пенсійним фондом та ОСББ.

За його словами, одним із суспільних запитів є ефективна та адресна соціальна допомога.

“Це, зокрема, житлові субсидії. Наразі спрощуємо взаємодію між ОСББ та Пенсійним фондом, який їх нараховує. Прибираємо зайву бюрократію і таким чином пришвидшуємо всі процедури”, – зазначив прем’єр.

Раніше у Мінсоцполітики заявили, що частина об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та деякі виконавці комунальних послуг не подають до Пенсійного фонду інформацію, необхідну для призначення житлових субсидій і пільг. Через це люди можуть не отримати гроші.

Як відомо, ПФУ створив можливість подання спрощеного звернення за призначенням житлової субсидії, коли члену родини треба тільки подати спрощену заяву, а органи ПФУ самостійно з офіційних джерел здійснять збір та обробку відомостей, необхідних для призначення виплати.

На порталі електронних послуг ПФУ було створено електронні кабінети для надавачів житлово-комунальних послуг, зокрема для ОСББ. Це дозволяє обмінюватися інформацією з надавачами комунальних послуг про послуги, які вони надають конкретній родині, і швидше призначати субсидії.

Раніше повідомлялося, що розмір субсидій і пільг перерахують автоматично.

Комуналка: кому і куди слід звернутися для продовження отримання субсидій

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + seventeen =

Back to top button