Україна

Уряд схвалив проєкт угоди про вільну торгівлю з Туреччиною – новини

Укладення угоди сприятиме активізації торгівлі між Україною та Турецькою Республікою, зростанню експорту, створенню нових робочих місць тощо


Delo.ua

Україна та Туреччина підпишуть угоду про вільну торгівлю. Сьогодні Кабінет міністрів схвалив проєкт угоди. Про це йшлося під час засідання уряду. 

“Укладення угоди сприятиме активізації торгівлі між Україною та Турецькою Республікою, зростанню експорту, створенню нових робочих місць, трансферу технологій, обміну досвідом, створення сприятливих умов для забезпечення покращення доступу товарів та послуг на ринки України та Турецької Республіки”,- йдеться в пояснювальній записці до документу. 

Уряд також затвердив ще три угоди з Туреччиною: про співпрацю у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузі, у сфері молодіжної політики та про посилення співробітництва правоохоронних органів.

Як повідомлялося, угоду про вільну торгівлю Україна і Туреччина підпишуть у четвер, 3 лютого. Це відбудеться під час візиту турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана до Києва. 

Нагадаємо, цього року Україна очікує підписання угод про вільну торгівлю ще з трьома країнами. Так, заплановано підписання угоди про зону вільної торгівлі з Тунісом, Канадою та Йорданією.

Новини за темою: Канада та Україна почнуть перемовини щодо розширення угоди про вільну торгівлю

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність розширення угод про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, Канадою та Ізраїлем. Також він говорив про потребу лібералізації торгівлі зі США, Японією та іншими перспективними міжнародними партнерами.


[ad_2]
Source link

Back to top button