Україна

Уряд планує збільшити мінімальні ціни на алкоголь


Уряд планує збільшити мінімальні ціни на алкоголь

Кабмін розглядає можливість підвищити роздрібні ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби на 13%.

Міністерство економіки і торгівлі розробило проєкт постанови Кабінету Міністрів Про внесення змін до додатку до постанови Кабінету міністрів України від 30 жовтня 2008 року №957. Цей документ передбачає підвищення мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на деякі види алкогольних напоїв.

У Мінекономіки зазначають, чинний розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкогольні напої встановлено відповідною постановою Кабінету Міністрів №748 у вересні 2018 року, окрім роздрібних цін на ігристі вина та газовані винні напої.

Зокрема роздрібні ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби планується підвищити на 13%, віскі, ром і джин – на 25%, коньяк (бренді) – на 11-12%.

Розцінки на виноробну продукцію, зокрема, звичайні (неігристі) вина буде підвищено на 62%. Сидр, перрі (грушевий сидр), вина, вермути та інші зброджені напої (зокрема, суміші зі зброджених напоїв і суміші на основі зброджених напоїв), фактична міцність яких вища за 1,2% об’ємних одиниць етилового спирту, але не вища за 22% об’ємних одиниць етилового спирту, – на 61-71%; на вина ігристі та газовані винні напої – на 28%.

Примітки до постанови буде доповнено новим пунктом, згідно з яким мінімальна роздрібна ціна на виноробну продукцію в упаковці типу Tetra-Pak та Bag in box визначатиметься як похідна від затвердженої мінімальної ціни на відповідну продукцію в скляній тарі місткістю 0,7 л, в іншій тарі місткістю 0,7 л і 0,7 л, а також в іншій тарі ємністю 1 л із коефіцієнтом 0,85.

Усі зміни в описах товарів та їх угруповання за кодами згідно з УКТЗЕД приведуть у відповідність до Податкового Кодексу України. 

Нагадаємо, за інформацією Дежстату України, з квітня по червень 2023 року алкоголь та тютюнові вироби подорожчали на 0,8%.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button