Україна

Бензин до кінця липня може подорожчати ще на 7 гривень – міністр економіки


Бензин до кінця липня може подорожчати ще на 7 гривень - міністр економіки

Загалом після повернення довоєнних податків дизель має подорожчати на 8 гривень, а бензин – на 11 гривень.

До кінця липня вартість бензину може збільшитись ще приблизно на 7 гривень. Про це заявила віце-прем’єр-міністр економіки України Юлія Свириденко в ефірі телемарафону.

“Ми бачимо, що не буде різкого зростання ціни (на бензин та дизель – ред.). На це є кілька факторів: немає дефіциту, є запаси, ринок у Європі залитий ресурсом. Тому жодних різких стрибків не буде. Тому стояти в чергах і очікувати, що завтра буде дефіцит чи підвищення ціни не варто. Ми бачимо і прогнозуємо, що до кінця липня підвищення буде до 5 гривень, якщо йдеться про дизпаливо… Бензин також до 7 гривень”, – розповіла міністр.

Свириденко додала, що загалом після повернення довоєнних податків дизель має подорожчати на 8 гривень, а бензин – на 11 гривень.

Нагадаемо, у Україні у вівторок, 4 липня, роздрібні ціни на бензин та дизельне паливо зросли більш ніж на 50 копійок порівняно з попереднім торговим днем.

А вчора, 3 липня, роздрібні ціни на бензин та дизпальне зросли приблизно на 2 гривні порівняно з попереднім торговим днем.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button