Україна

Уряд перевірить інформацію щодо підпільної вакцинації українців

Прем`єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству охорони здоров`я та Міністерству внутрішніх справ перевірити інформацію, оприлюднену в ЗМІ, щодо можливої підпільної вакцинації препаратами невідомого походження. Про це він написав у своєму Телеграм-каналі.

«Я є прихильником вакцинації. Згідно з планом, затвердженим МОЗ, першу партію вакцин отримають лікарі, що працюють на передовій боротьби з COVID-19. Сам буду вакцинуватися власним коштом у другу або третю чергу, коли офіційно зареєстрована вакцина надійде у клініки», – додав Шмигаль.

Прем`єр-міністр нагадав, що зараз Україна очікує першу партію вакцин — 1,9 млн доз від Sinovac Biotech. Керівництво країни проводить перемовини з іншими світовими виробниками вакцин, які пройшли клінічні випробування.

«Наразі жодна з вакцин не є сертифікованою в Україні. І впевнений, жодна свідома людина не буде вакцинуватися препаратами невідомого походження», – зауважив він.

Нагадаємо, 30 грудня стало відомо, що Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech проти респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Також Україна розраховує безкоштовно отримати вакцину Covax. Мова йде про 8 млн доз.

 

Back to top button