Україна

Уряд перетворив Держкіно у центральний орган влади

Підписання відповідної постанови стало однією з причин, чому міністр культури Олександр Ткаченко подав у відставку


Державне агентство з питань кіно вивели з підпорядкування Міністерству культури і тепер це – центральний орган виконавчої влади, який безпосередньо підпорядковується уряду.

Відповідну постанову Кабінета міністрів №1183 прем’єр-міністр Денис Шмигаль підписав 10 листопада, а 17 листопада її текст з’явився на Урядовому порталі, – інформує 1News.

«Міністерству культури та інформаційної політики підготувати та внести у місячний строк в установленому порядку Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо внесення до актів законодавства змін, що випливають з цієї постанови», – йдеться в документі.

Рішення про відокремлення Держкіно прем’єр Шмигаль пояснював тим, що потрібно «надати йому вагомого статусу, можливість самостійно формувати політику».

Підписання відповідної постанови стало однією з причин, чому міністр культури Олександр Ткаченко подав у відставку.

«Рішення Кабміну щодо Держкіно приймалось без погодженням з МКІПом. Забрати Держкіно у Міністерства культури та інформполітики і передати його в управління Кабміну – нелогічно. Це як забрати у компанії транспортний відділ і передати його в управління раді директорів. Такі стиль та підходи щодо управління процесами мене дивують – не мій концепт та цінності», – пояснив Ткаченко.

Нагадаємо, міністр культури Олександр Ткаченко минулого тижня написав заяву на звільнення. Однією з причин він назвав передачу Держкіно з Мінкульту до управління Кабміну.

Джерело: ZN.ua

Back to top button