Україна

Міністр культури написав заяву про відставку

Міністр культури Олександр Ткаченко написав заяву про відставку. Цю інформацію він підтвердив на своїй сторінці у Facebook, повідомляє 1News.

фото 1News

Серед причин він назвав рішення Кабінету міністрів забрати у Мінкульту Держкіно і передати його в управління Уряду.

«Рішення Кабміну щодо Держкіно приймалось без погодженням з МКІПом. Забрати Держкіно у Міністерства культури та інформполітики і передати його в управління Кабміну – нелогічно. Це як забрати у компанії транспортний відділ і передати його в управління раді директорів. Такі стиль та підходи щодо управління процесами мене дивують – не мій концепт та цінності», – пише він.

Ткаченко додав, що «замість продовження втілення європейської концепції реформи про передачу службам і відповідним агентствам операційних функцій, на чому він наполягав з лютого місяця, приймається рішення з яким він погодитись не можу».

«І воно непоодиноке. Наприклад, згідно управлінської реформи, на початку року Урядом було прийнято рішення про створення Держслужби та Держінспекції з охорони культурної спадщини. Після цього через кілька місяців міністерство отримало листа від Прем’єра щодо відкликання нашого подання на створення цих інституцій. Наповнення операційним функціоналом Держмистецтв також блокувалось», – додав він.

Також за словами Ткаченка, бюджет на культуру на 2022 рік є не прийнятним.

«Власна оцінка – за час роботи в МКІПі встиг зробити десь 50% із запланованого», – зауважив він.

Ткаченко зауважив, що сьогодні відправив свою заяву Голові ВР Руслану Стефанчуку.

«Ці півтора року були дійсно шаленими. Хоч й емоційно складними, але дуже надихаючими. Особливо поїздки Україною та знайомство з людьми, що щиро вболівають за українську культуру. Я безмежно вдячний своїм сподвижникам у регіонах, команді в міністерстві та керівникам ЦОВВ і відомств. А також колегам з фракції «Слуга Народу». За довіру дякую Президенту», – підсумував Олександр Ткаченко.

Back to top button