Україна

УПЦ КП звернулась в Євросуд щодо розгрому у сімферопольському храмі

Представники УПЦ КП направили в Євросуд заяву щодо подій серпня 2017 року, коли російські “правоохоронці” опечатали частину приміщень сімферопольського храму святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира і завдали збитків громаді.

Про це в коментарі Крим.Реалії розповів архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

“Європейський суд із прав людини прийняв цю заяву, зареєстрував її… Події в серпні ще більше згуртували громаду, люди розуміють, що в будь-який момент можуть закрити церкву. Коли складаються такі обставини, вони призводять до того, що люди через побоювання залишитися без своєї церкви, без літургії, без причастя, йдуть до церкви. Я дякую Богу за все”, – зазначив владика Климент.

Наприкінці серпня російські судові пристави за підтримки силовиків вивезли церковне начиння з сімферопольського храму святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира і фактично позбавили парафіян можливості збиратися на богослужіння. Коли вивозили майно, до архієпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климента застосували силу і не пустили його в храм.

Він висунув вимоги до ФСБ – перевірити законність дій Федеральної судово-виконавчої служби та забезпечити безпеку вірян Київського патріархату.

Back to top button