Довге приготування і фітонциди: лікарі розповіли, як захиститися від бактерій в курячому м’ясі
Як убезпечити себе від бактерій, які можуть перебувати в покупній курятині? Фахівці розповіли про це після перевірки курячих стегон.
Мікробіолог Олена Ксенофонтова розповіла про те, що патогенні мікроорганізми частіше воліють селитися в охолодженій курці, але їх небезпека залежить від того, які саме мікроорганізми атакують м’ясо. Просто патогенні для організму не страшні, але якщо в курячому м’ясі з’являється сальмонела, це ж може стати небезпечним, оскільки бактерія має високу стійкість до обробки.
Спеціаліст дала поради, що допомагають захиститися від бактерій:
- ретельно термічно обробляти курку – готувати довго і на сильному вогні;
- завжди перевіряти, який сік виділяє курятина при приготуванні-він повинен бути без крові, прозорий;
- ретельно мити руки після оброблення тушки, а також дошки, які повинні призначатися тільки для оброблення м’яса і більше ніяких інших продуктів;
- вплив прямого сонячного світла або обробка ультрафіолетовою лампою допомагає знищити бактерії.
Інший експерт, лікар-інфекціоніст Тамара Горяєва розповіла, що для захисту від мікроорганізмів також ефективні продукти, які містять фітонциди: цибуля, часник, хрін, цитрусові. Крім того, дуже корисні спеції, такі як імбир, гвоздика, куркума, перець.