Україна

Умєров заявив про незаплановані перевірки ТЦК


Умєров заявив про незаплановані перевірки ТЦК

Команда Міноборони працює над тим, щоб системно виправити всі недоліки, повідомив міністр.

Міноборони з правоохоронцями проводять незаплановані перевірки складів з продуктами в військових частинах, ТЦК (територіальних центрів комплектування) та СП (соціальної підтримки) в регіонах і фіксують багато порушень. Про це у неділю, 28 січня, міністр оборони  Рустем Умєров написав у Facebook.

“Проводимо незаплановані перевірки ТЦК та СП в регіонах. Фіксуємо багато порушень. Команда Міноборони працює над тим, щоб системно виправити всі недоліки”, – написав він. 

Умєров повідомив, що під час перевірок виявили недопоставку продовольства на понад 50 млн грн.

“Фіксуємо порушення, по кожному випадку окремо розбираємось. За результатами попередньої поїздки минулого тижня, Міністерство оборони змінило постачальника деяким військовим частинам”, – зазначив міністр. 

У своєму дописі він подякував Службі безпеки України, Держбюро розслідувань та генпрокурору “за злагоджену кооперацію та професійну роботу”.

У своєму дописі він підбив підсумки тижня роботи оборонного відомства України, серед них:

  • Повернули в бюджет 1,5 мільярдів гривень, які фігурують у корупційній схемі придбання артилерійських снарядів для ЗСУ;
  • Міністерство оборони виграло суд у справі ТОВ “Львівський арсенал” за непостачання оплачених мін на суму 1,5 мільярдів гривень;
  • Нідерланди доєдналися до IT-коаліції з підтримки України та зробили внесок у 10 мільйонів євро;
  • Проведення вісімнадцятої зустрічі у форматі Рамштайн, до якої приєдналися 50 країн світу;
  • Швеція і Сполучене Королівство приєдналися до нещодавно створеної Коаліції дронів.

СБУ викрила чиновників Міноборони і менеджерів Львівського арсеналу, які вкрали майже 1,5 млрд грн на закупівлі 100 тис. мінометних пострілів для ЗСУ. 

За два місяці ініційованого Міністерством оборони проєкту рекрутингу до ЗСУ є більше 50 тисяч відгуків на розміщені вакансії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button