Україна

Умєров розповів про підсумки зустрічі з Остіном


Умєров розповів про підсумки зустрічі з Остіном

Протиповітряна оборона залишається пріоритетом для України, наголосив голова українського Міноборони.

Міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном та обговорив з ним постачання озброєння Києву. Про це йдеться в повідомленні українського урядовця в Telegram.

Посадовець розповів Ллойду щодо ситуації на полі бою та про подальші цілі України. Українські генерали розповіли про пріоритетні потреби українською армії в озброєнні, техніці та навчанні наших військових.

“Предметно обговорили ситуацію з триваючими російськими обстрілами цивільних обʼєктів та критичної інфраструктури. Тільки за останні чотири дні російські загарбники атакували Україну більш ніж 400 різними ракетами та дронами”, – наголосив Умєров.

За його словами, протиповітряна оборона залишається пріоритетом України: необхідні установки ППО та ракети до них для захисту критичної інфраструктури, міст та людей.

“Інший фокус зустрічі – розвиток української оборонної промисловості. За останні два роки ми запустили сотні нових підприємств, які здатні швидко виробляти високоякісну зброю. Співпраця з нашими партнерами є критично важливою для розширення цього виробництва та забезпечення ще більш ефективної оборони України”, – резюмував Умєров.

Раніше Умєров повідомив, що сторони засідання Ради Україна-НАТО, що відбулося в середу, 28 серпня, обговорили подальші плани з постачання Україні систем протиповітряної оборони та ракет до них, а також створення щита ППО. 

В оборонну індустрію України інвестували понад $7 млрд – Умєров

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − fourteen =

Back to top button