Україна

Умєров розповів, кому відомі військові плани України


Умєров розповів, кому відомі військові плани України

Cтратегічна мета України – вийти на кордони 1991 року, хоча військові цілі можуть бути відмінними.

Військові плани Збройних сил України можуть бути відомими лише Україні та її партнерам. Про це у неділю, 14 січня, заявив керівник міністр оборони України Рустем Умєров під час пресконференції за підсумками зустрічі щодо реалізації української Формули миру, повідомляє Укрінформ.

“Наші військові завдання завжди досягаються за планом та за погодженням з партнерами. Ми вже повернули 50 відсотків своєї території, звільнили північний захід Чорного моря від російського флоту, який виходить з окупованого Криму. Ми будемо повертати продовжувати повертати контроль над нашими територіями. Яким є план у на 2024 рік, – це лише Україна та її партнери знають”, – сказав Умєров.

Він зазначив, що стратегічна мета України – вийти на кордони 1991 року, хоча військові цілі можуть бути відмінними.

“Інтенсивність дій завжди залежить від того, що буде робити наш ворог. Якщо росіяни продовжуватимуть тиск, якщо вони продовжать обходити санкції, торгувати газом та нафтою, купляти метали, хімікати, мінерали та інші ресурси, – безумовно, це потребуватиме від нас більше зусиль та ресурсів. Але ми будемо битися, поки не досягнемо стратегічної мети”, – зазначив Умєров, додавши, що саме для цього Україні необхідна підтримка з боку партнерів.

Раніше повідомлялося, що Умєров презентував у Давосі 6-й пункт Формули миру.

Нагадаємо, 14 січня у швейцарському місті Давос відбулася четверта зустріч радників із питань нацбезпеки та політичних радників щодо української Формули миру. Участь у заході взяли представники 81 країни та міжнародних організацій. Китай проігнорував зустріч.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button