Україна

Умєров презентував у Давосі 6-й пункт Формули миру


Умєров презентував у Давосі 6-й пункт Формули миру

Запропоновано створити міжнародну робочу групу для спільного напрацювання механізму виведення військ РФ з України.


Міністр оборони Рустем Умєров запропонував створити міжнародну робочу групу на рівні міністрів оборони та радників з питань нацбезпеки, щоб спільно напрацювати механізм виведення військ Росії з України. Про це глава Міноборони повідомив у Facebook в неділю, 14 січня.
 
Відповідну пропозицію очільник відомства вніс на четвертій зустрічі радників з питань нацбезпеки щодо української Формули миру, презентувавши учасникам 6-ий пункт ініціативи: Виведення російських військ з території України.
 
За словами Умєрова, запропонована президентом Володимиром Зеленським Формула миру на сьогодні обʼєднує вже 83 країни світу.
 
На зустрічі радників міністр наголосив на неможливості говорити про відновлення суверенітету й територіальної цілісності України без повного виведення та роззброєння російських військ і терористичних угруповань із тимчасово окупованих територій.



 

Нагадаємо, 14 січня у швейцарському місті Давос відбулася четверта зустріч радників із питань нацбезпеки та політичних радників щодо української Формули миру. Участь у заході взяли представники 81 країни та міжнародних організацій. Китай проігнорував зустріч.
 
Представник Швейцарії у Давосі заявив, що до переговорів про настання миру в Україні має бути залучена Росія. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button