Україна

Генштаб озвучив ситуацію на фронті за добу


Генштаб озвучив ситуацію на фронті за добу

В епіцентрі бойових дій і надалі залишаються Бахмут та Мар’їнка. Ворог завдав шести ракетних та 52 авіаційних удари по Україні.

Війська РФ продовжують зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 22 травня.

Протягом минулої доби відбулось 37 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту. В епіцентрі бойових дій Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін. На Сіверському та Слобожанському противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах, на деяких ділянках державного кордону діють ворожі диверсійно-розвідувальні групи. 

На Куп’янському напрямку російські війська не припиняють спроб покращити тактичне положення, вели безуспішні наступальні дії в районі Масютівки. На Лиманському – наступали у бік Івано-Дар’ївки, успіху не мали. 

На Бахмутському напрямку тривають бої за місто Бахмут. Крім того, окупанти намагалися відновити втрачені позиції південніше населеного пункту Іванівське та вели наступальні дії у напрямку Григорівки, успіху не мали. 

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Авдіївки та Первомайського. На Мар’їнському – підрозділи сил оборони продовжують відбиття атак в районі Мар’їнки. 

На Шахтарському напрямку противник наступальних дій не проводив, задіяв авіацію для ударів поблизу Водяного, Вугледара, Пречистівки, Золотої Ниви та Великої Новосілки. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється та не припиняє знищувати інфраструктуру населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. 

Загалом протягом минулої доби армія РФ завдала шести ракетних та 52 авіаційних удари, здійснила 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру.

“Для ударів по українських містах Лиман, Слов’янськ та Костянтинівка, противник знову використав ЗРК С-300, які не є високоточною зброєю. Це ще раз підкреслює тактику терору з боку російської федерації. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається дуже високою”, – наголосили в Генштабі.

Українська авіація за минулу добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога, а також семи – по його зенітно-ракетних комплексах. Знищено три ворожих розвідувальних БпЛА різного типу, а також п’ять ударних.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили п’ять районів зосередження особового складу, два склади боєприпасів, три артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, два пункти управління, станцію радіоелектронної боротьби, зенітно-ракетний комплекс та ще одну важливу ціль противника.

Нагадаємо, за даними на 21 травня, РФ втратила в Україні 203 160 солдатів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button