Україна

Умєров озвучив результати зустрічі Рамштайн-17


Умєров озвучив результати зустрічі Рамштайн-17

Глава Міноборони зазначив, що було сформовано нову коаліцію наземних засобів протиповітряної оборони.

Україна одержала чергові пакети військової допомоги. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров на своєму Telegram-каналі.

“Кожен наданий Україні боєприпас – це можливість знищити опорний пункт ворога”, – зазначив урядовець.

Він додав, що за результатами зустрічі сформовано нову коаліцію наземних засобів протиповітряної оборони, до якої долучилися 20 країн. Лідерами коаліції стали Німеччина та Франція.

Умєров нагадав, що Німеччина вже оголосила про допомогу на 1,4 мільярда доларів. Нідерланди підготували два мільярди євро на військову допомогу Україні. Естонія надає фінансування на суму пів мільйона доларів на діяльність ІТ-коаліції на додаток до зобов’язань Люксембургу у розмірі 10 мільйонів євро. Британія та Норвегія в рамках Морської коаліції шукатимуть способи посилити безпеку у Чорному морі.

Голова Міноборони подякував партнерам за підтримку і звернувся до міністрів оборони країн-партнерів. Посадовець запросив їх приїжджати з офіційними візитами в Україну, щоб на власні очі переконатися, що надана ними допомога використовується ефективно і наближає день нашої перемоги.

“Перемога України стане чітким сигналом для диктатур. Це сигнал про те, що злочин агресії буде покараним”, – резюмував Умєров.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідоми, що нові пакети допомоги для України були оголошені на засіданні Контактної групи з питань оборони України. Зеленський додав, що найближчим часом слід чекати звіт Рустема Умєрова про результати засідання Рамштайн-17.

Як ми вже писали, міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що з квітня минулого року країни-учасниці Контактної групи з питань оборони України виділили на потреби ЗСУ понад $80 млрд. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button