Україна

Укренерго спростувало черговий фейк пропаганди РФ


Укренерго спростувало черговий фейк пропаганди РФ

Автори фейку настільки поспішають, що звертаються від “ради директорів” Укренерго, якої не існує, зазначили у компанії.

Російські пропагандисти продовжують кампанію з поширення фейків про нібито “відновлення експорту” української електроенергії. Про це повідомляє Укренерго у неділю, 18 грудня.
 
Цього разу російські пропагандисти оприлюднять публікації підробленого листа нібито керівника Укренерго Володимира Кудрицького до українського міністерства енергетики.
 
“Автори фейку настільки поспішають, що звертаються від “ради директорів” Укренерго. Хоча український системний оператор має лише спостережну раду та правління. “Рада директорів” має російський оператор мереж, від яких Україна від’єдналася 24 лютого назавжди”, – йдеться у повідомленні. 
 
Вказано, що це чергова невдала спроба Росії переконати українців, що нібито у відключеннях світла винні енергетики, а не дев’ять масованих хвиль російських атак.
 
При цьому те, що Україна припинила експорт електроенергії ще 11 жовтня можна побачити на інформаційних майданчиках європейських мереж.
 
Нагадаємо, станом на ранок 18 грудня в Україні зберігається значний дефіцит електроенергії. При цьому обсяги споживання країни зросли на тлі запуску АЕС на планову потужність.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 

 
 
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button