Україна

Експрокурор з Криму отримала 13 років тюрми за держзраду


Експрокурор з Криму отримала 13 років тюрми за держзраду

Після окупації півострова фігурантка зрадила присязі на вірність українському народові та почала працювати в окупаційних органах прокуратури.

Колишню прокурорку з тимчасово окупованого Криму засуджено до 13 років позбавлення волі за державну зраду. Про це 7 травня повідомила прокуратура АРК.

В суді доведено, що після окупації півострова фігурантка зрадила присязі на вірність українському народові та почала працювати в окупаційних органах прокуратури.

З березня 2014 року вона обіймала посади “старшої помічниці прокурора Сімферопольського району прокуратури Республіки Крим”, “помічниці прокурора міста Судак” та “помічниці прокурора Чорноморського району Республіки Крим”.

Засуджена виконувала незаконні накази та розпорядження “керівництва” “прокуратури Республіки Крим”, забезпечуючи функціонування окупаційних органів прокуратури на півострові, додали в прокуратурі. Фігурантка допомагала країні-агресору та її представникам у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету та територіальній цілісності.

Раніше повідомлялося, що за держзраду судитимуть 14 колишніх українських суддів із Криму

Нагадаємо, колишній депутат-комуніст, який коригував ракетні удари по Запоріжжю проведе наступні 15 років за ґратами.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 1 =

Back to top button