Україна

Укренерго попередило про зменшення потужностей АЕС


Укренерго попередило про зменшення потужностей АЕС

Пік споживання електроенергії в Україні у понеділок зріс майже на 2%. Це рівнозначно потужності одного теплового енергоблока, більшість яких зараз у ремонті.

У енергосистемі України зменшилась потужність атомних електростанцій через вихід у плановий ремонт одного з атомних енергоблоків. Про це повідомило Укренерго у середу, 2 серпня.

“Сьогодні пішов у плановий ремонт ще один атомний енергоблок. Через це зменшилось виробництво на атомних електростанціях, які забезпечують покриття більшої частини споживання. Тому необхідно суттєво економити електроенергію, особливо у вечірні години максимального споживання”, – йдеться у повідомленні.

Енергетики зазначили, що вчора найвище споживання було о 21:30 і порівняно з понеділком зросло на 1,7%. А це рівнозначно потужності одного теплового енергоблока, який необхідно додатково залучати, щоб забезпечити потребу в електроенергії.

Україна намагається частково компенсувати зниження потужності генерації за рахунок імпорту електроенергії. Сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини о 3:00, з 8:00 до 10:00 та у вечірні години максимального споживання з 16:00 до 24:00 потужністю до 350 МВт, а також з Молдови з 9:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00 до 58 МВт.

При цьому через бойові дії та з інших причин в Україні знеструмленими залишаються 424 населені пункти. Відновлення живлення триває.

Раніше Укренерго попередило про складний серпень через подальше виведення у ремонти деяких енергоблоків.

Нагадаємо, серпень 2023 року в Україні очікується спекотнішим, ніж за кліматичної норми. Про це повідомив Укргідрометцентр.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button