Україна

Українцям, які прийняли переселенців, подвоять компенсацію


Українцям, які прийняли переселенців, подвоять компенсацію

Власники житла, які допомагають ВПО з проживанням, з жовтня отримуватимуть від держави 900 грн на місяць за кожну прийняту людину.

 
Власники житла, які розмістили у себе переселенців, з 1 жовтня отримуватимуть 900 гривень замість 450 гривень за кожну таку людину на місяць. Про це у вівторок, 6 вересня, повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
 
Зазначається, що сьогодні уряд уклав оновлений Меморандум із Товариством Червоного Хреста України.
 
“Це дозволить збільшити фінансування на компенсації людям, які надали тимчасове житло внутрішнім переселенцям у рамках програми Прихисток“, – йдеться у повідомленні.
 
Соціальна програма Прихисток діє з ініціативи уряду. Її мета – забезпечити житлом вимушених переселенців, які перемістилися у період воєнного стану у безпечніші місця, та допомогти тим українцям, які безоплатно їх прихистили.
 
Нагадаємо, програму Прихисток запущено урядом наприкінці березня. За її умовами, власники житла, які безкоштовно допоможуть переселенцям із проживанням, зможуть отримати від держави близько 450 грн на місяць за кожну прийняту людину, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.
 
Скільки та яке житло отримають переселенці найближчим часом
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button