Україна

Українців можуть зобов’язати носити з собою військовий квиток


Українців можуть зобов язати носити з собою військовий квиток

Військовозобов’язані під час воєнного стану повинні будуть мати документ, що засвідчує перебування на військовому обліку.


У Верховній Раді планують на законодавчому рівні зобов’язати українців носити військовий квиток. Про це заявив народний депутат, член комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський під час брифінгу 5 грудня.
 
“Щоб уникнути питань пов’язаних з тим, чи є громадянин військовозобов’язаним, не військовозобов’язаним, може отримати повістку, чи не може отримати повістку, ми передбачаємо, що військовозобов’язані під час воєнного стану повинні мати з собою і документ, що підтверджує особу, і документ, що засвідчує перебування на військовому обліку”, – сказав він.
 
Як відомо, в Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії оголошено мобілізацію.
 
Нещодавно президент України Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, міністру оборони Рустему Умєрову та прем’єр-міністру Денису Шмигалю підготувати комплексний план із мобілізації.

Повідомлялося, що у Верховній Раді готується до реєстрації великий законопроєкт зі змінами щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button