Події

​​Виправдовує збройну агресію РФ та розповсюджує антиукраїнську пропаганду – по…

​​Виправдовує збройну агресію РФ та розповсюджує антиукраїнську пропаганду – повідомлено про підозру блогеру-мільйоннику

???? За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури громадянину України, який до повномасштабного вторгнення виїхав до РФ, повідомлено про підозру у вчиненні низки злочинів проти основ національної безпеки України.

???? За даними слідства, підозрюваний, будучи відомим блогером та журналістом у РФ з кількамільйонною аудиторією підписників, публікував на своїх інтернет-ресурсах матеріали з антиукраїнськими наративами.

???? У своїх авторських програмах він поширював дискредитуючу інформацію про ЗСУ, «обґрунтовував» необхідність зміни конституційного ладу та меж території України, «легалізовував» терористичні організації «ЛНР/ДНР» та окуповані державою-агресором українські території.

???? Також блогер надавав викривлені коментарі щодо збройних агресивних дій загарбників у 2022 році на Київщині, Харківщині, Херсонщині та в Маріуполі.

???? Висновком експертизи підтверджено протиправність цих публічних висловлювань як таких, що спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, обороноздатності, економічній та інформаційній безпеці України в умовах воєнного стану.

???? Йому інкриміновано – розповсюдження матеріалів із публічними закликами до насильницької зміни державної влади; посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; державну зраду; пропаганду війни; виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 111, ст. 436, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

???? Досудове розслідування – Управління СБУ у Вінницькій області.

Більше

Back to top button