Україна

Український робот знищив логістичний міст росіян


Український робот знищив логістичний міст росіян

Захисники підірвали роботом Ratel S міст у селі Іванівське Донецької області, чим суттєво ускладнили логістику окупантів.


Військові підірвали міст у селі Іванівське Донецької області завдяки роботу-камікадзе Ratel S, чим суттєво ускладнили логістику росіян. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram у вівторок, 2 квітня.

“Працює наземний робот-камікадзе Ratel S. Захисники підірвали роботом міст у селі Іванівське Донецької області, чим суттєво ускладнили логістику росіян”, – заявив він.
 
Федоров розповів, що Ratel S – це наземний робот від розробників Brave1. За його словами, військові його використовують як мобільну боєголовку, що несе протитанкові міни чи бойовий модуль.
 
“Він працює дистанційно, а отже, оператор з безпечного місця може підірвати ворожий танк або бліндаж. Працюємо над тим, щоб технологій в армії було більше. Маєте круту розробку, яка посилить військових, – подавайте її на Brave1 та отримуйте гранти на розвиток”, – наголосив міністр.

Нагадаємо, у лютому вперше в історії український бойовий робот, керований з повітря, знищив позиції росіян. 

В Україні також тестують безпілотного робота D-21-11. Машина здатна виконувати бойові завдання в гарячих точках. Наземний робот може проводити розвідку, штурмувати або обороняти позиції.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button