Україна

Українські вчителі почали масово виїжджати на заробітки в Польщу

Вони, зокрема, працевлаштовуються на підприємства харчової промисловості (м'ясокомбінати, рибозаводи, кондитерські фабрики), заводи електроніки, логістичні склади, а також в готелі і ресторани, де потрібні працівники влітку в туристичний сезон

Кількість українських вчителів, які їдуть на заробітки до Польщі на час літніх канікул, збільшилась цього літа у порівнянні з літом 2020 року на 15 відсотків.

Про таку тенденцію повідомили в аналітичному центрі польської компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal, – інформує 1NEWS.

За даними компанії, загалом вчителі становлять близько п’яти відсотків від загальної кількості легальних українських трудових мігрантів, які їдуть на літні сезонні роботи до Польщі.

Зазвичай вчителі починають цікавитися вакансіями вже у травні, приїжджають на роботу в Польщу після закінчення шкільних іспитів в Україні на початку-середині червня і працюють до кінця серпня.

Вони, зокрема, працевлаштовуються на підприємства харчової промисловості (м’ясокомбінати, рибозаводи, кондитерські фабрики), заводи електроніки, логістичні склади, а також в готелі і ресторани, де потрібні працівники влітку в туристичний сезон.

“В середньому український вчитель може заробити в Польщі за три місяці канікул від трьох до п’яти тисяч доларів. У нас є випадок, коли дві вчительки приїхали працювати покоївками в готель на літо, тепер всією школою трудяться в цьому ж готелі щорічно в сезон”, – розповіла директорка департаменту рекрутингу Gremi Personal Анна Джоболда.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button